how to make your own website for free

In het voorjaar van 2000 zijn we van start gegaan met een wielerclub, na heel wat overleg met de bestuursleden van de Landelijke Gilde van Zaffelare.

Sommigen geloofden er totaal niet in maar wij (Eddy, Johan, Joris en later Filip) trokken onze stoute schoenen aan en de eerste Zaffelaarse wielerclub stond in zijn prille kinderschoenen.

We startten dat jaar met ongeveer 5 personen om iedere zondagvoormiddag een tochtje te maken. Gedurende dat jaar groeiden we aan tot een 15 personen.

Onze wielerclub groeide in 2001 aan tot 25 personen. Er kwam schot in de zaak.

Na 3 jaar zijn we op zoek gegaan naar sponsoren voor een eerste outfit. Gelukkig vonden we een 5-tal sponsors. We zijn toen ook gestart met ons eerste jaarlijkse wieleretentje dat direct een groot succes was. Tot op heden wordt dit etentje ten voordele van onze kas nog steeds met veel enthousiasme georganiseerd.

Bij de start van het wielerseizoen 2003 werd een foto genomen van onze WTC Landelijke gilde, die ondertussen was uitgegroeid tot een 30-tal personen. Wij mochten toen ook Guido verwelkomen als trouwe redder in nood bij een lekke band of bij andere pech. Week op week kunnen we op hem rekenen. 

Onze groep groeide steeds maar aan ….. zo waren we toen genoodzaakt de groep te splitsen in een A-ploeg en B-ploeg. Voor iedereen wat wils. De sportievelingen van de A-ploeg halen hierbij een iets hogere gemiddelde snelheid met meer kilometers dan de recreatieve B-ploeg, waarbij genieten steeds op de eerste plaats komt. Ondertussen hebben we ook onze eerste dames mogen verwelkomen (zijnde enkele partners van de leden). Wielertoerisme bij dames slaat aan als een bom. 

Na 5 jaar(in 2008 met 63 leden) waren we toe aan een vernieuwde outfit. De sponsors boden zich op dat moment zelf aan om op onze uitrusting te staan.

Ondertussen werd er een werkgroep opgericht die nu bestaat uit Jan, Omer, Patrick, Kristof en Joris. In 2015 is er terug een gloednieuwe uitrusting aangekocht met nieuwe kleuren en enkele nieuwe sponsors. De huidige sponsors zijn: Van Peteghem Hout & Interieur NV, Dranken De Wispelaere Stefaan, De Witte, Profile Tyrecenter Redant, Con-Struct BVBA, Beton- en Grondwerken Patrick Stevens, Jokri, Audebo en Webstek. 

Ieder jaar groeit de club nog aan. Ondertussen zijn wij nu met 113 mannen en 36 dames met een complete uitrusting, samen goed voor 149 leden!

Als club beschikken we nu over 2 volgwagens (Guido & Rudy). Wat een luxe! 

Over de snelheid en over het aantal kilometer die worden gereden wordt heel wat nagepraat in de sporthal (ondertussen onze vaste start- en eindbestemming)

Zo beslisten we in de werkgroep tot het oprichten van 4 ploegen namelijk 

• een A-ploeg met een gemiddelde rond 32 km/uur,

• een B-ploeg met een gemiddelde rond 30 km/uur

• een C-Ploeg met een gemiddelde rond 25 km/uur en

• een D-ploeg met een gemiddelde rond 23 km/uur.

De vaste regel bij iedere groep is “samen uit = samen thuis”. En vergeet niet je deelname te noteren bij de start aan de sporthal omstreeks 9 uur. 

Iedere zondagmorgen starten we om 9 uur aan de sporthal van Zaffelare (van begin maart tot eind oktober). De A-ploeg zal van tijd tot tijd iets vroeger starten om wat meer kilometers af te malen. Alle leden worden hiervan per email op de hoogte gebracht. De weinige leden van de A-groep die niet over email beschikken informeren best één week op voorhand in de sporthal om welk uur er de week erop wordt vertrokken. Alle andere groepen starten traditioneel om 9 uur aan de sporthal. Voor andere grote activiteiten worden de leden tijdig geïnformeerd via het krantje van de Landelijke Gilde en via e-mail. 

Nieuwe geïnteresseerden (ook niet-leden van de Landelijke Gilde) zijn altijd welkom voor een kennismaking. Nadien ben je vrij om lid te worden of je fiets terug aan de haak te hangen of alleen op pad te gaan. Als lid van de Landelijke Gilde ben je verzekerd en kan je een uitrusting kopen tegen een uitzonderlijk lage prijs en kan je genieten van allerlei voordelen. 

De Werkgroep. 

© Copyright 2019 WTC Landelijke Gilde Zaffelare- Ontwikkeld door Webstek